Top

Despre Darwin 01 – Antonio Clemades

„Ce stim despre Darwin?” prezentat de renumitul Profesor Doctor in stiinte biologice, Antonio Cremades – o incursiune cu caracter biografic in acele momente cruciale din viata lui Darwin care transceda opera lui de referinta din 1859. Ce spune, de fapt, Doctrina biblica a Creatiunii? Care este raul pe care l-a provocat credintei teoria lui Darwin, dezvoltarea creationismului in Statele Unite, dar si lupta continua care s-a dus de la publicarea „Originii speciilor”?
Profesor Doctor Antonio Cremades va prezenta si care este actualul raspuns european la noile forme ale creationismului, care este pozitia catolica si adventista cu privire la aceasta. În final, participantii la seminar vor descoperi, cu surprindere,  mai multe coincidente istorice intre dezvoltarea Bisericii Adventiste si dezvoltarea teoriei darviniene a evolutiei.
Dr. Antonio Cremades va face o analiza a gandirii unor autori anteriori lui Darwin care deja vorbisera despre originea speciilor prin „evolutie” si despre cum s-a nascut ideea evolutiei prin selectie naturala in chiar mintea lui Darwin, care la inceput era un creationist convins. Dr. Antonio Clemades va compara specia umană cu alte specii prin prisma asemanarilor si diferentelor care exista intre acestea. Toate acestea cu scopul de a putea intelege semnificatia speciilor in natura conform planului divin al creatiunii si nu prin apropierea unora de altele. „Problema raului in natura”. Cretionistii gandesc ca un „Designer Inteligent” a creat toata natura. Dar, in acest context, mai poate fi explicata prezenta atator suferinte si a mortii pe pamant?
Înregistrarea a fost făcută în perioada 1-3 mai 2009 în Capela Institutului Teologic Adventist Cernica